Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2008

SAVAGE REPUBLIC

Ένα απ' τα αγαπημένα μας σχήματα στο χώρο του Desert Rock είναι και οι Savage Republic. Ένα σχήμα που φτιάχτηκε στις αρχές της δεκ του '80 παίζοντας το πιο ιδιόμορφο Desert Rock ήχο που είχε ακουστεί μέχρι εκείνη την εποχή.
Αγαπημένη του περιοχή η Μεσόγειος και οι μύθοι της και πως να μην είναι αφού τα μέλη του σχήματος γράφουν τραγούδια γι' αυτήν, ενώ έχουν διασκευάσει και Μ. Θεοδωράκη.
Οι Savage Republic στη δεκ του '80 είχαν στη Θεσσαλονίκη fun club και είχαν φτιάξει εκεί ένα δίσκο αφιερωμένο στη Σμύρνη.
Το κεντρικό μέλος τους ο Bruce Licher, όπως και τα υπόλοιπα τα μέλη τους, μετά τη διάλυση τους το 1993 έφτιαξαν μερικές απ' τις καλύτερες μπάντες που έχουμε ακούσει ποτέ. Απ' τους ανατολίτες Shiva Burlesqe, τους "κιθαριώδεις" TONE και τους "ερημίτες" SCENIC προσφέροντας ανεπανάληπτες ηλεκτρικές μουσικές εμπειρίες. Ξαναφτιάχτηκαν το 2006 για μια τουρνέ στην Ευρώπη και είχαμε την τύχη να τους δούμε με τη βοήθεια μιας καλής μας φίλης της Ελένης, μιας δασκάλας απ' την Αθήνα που διδάσκει στη Σταμάτα Αττικής. Είναι αυτή που πρόωρα μας είχε βρει και κόψει τα εισιτήρια γιατί δε θα τους βλέπαμε ποτέ....

Η βιντεοσκόπηση δεν είναι δική μας και είναι απ' την πανευρωπαϊκή τους περιοδεία το 2006 και το 2007 απ' τη Ρώμη...
Ο τίτλος του τραγουδιού Jamahiriya που είναι το όνομα της Λιβύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

the blog powerd by istosch-data &web center