the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Ένα τραγούδι δυο εκτελέσεις....

Δυο αγαπημένα συγκροτήματα πραγματοποιούν την ίδια σύνθεση, ένα τραγούδι που έγραψαν οι Bob Mould και Grant Hart, ύστερα από ένα πραγματικό και τραγικό γεγονός βιασμού που συντάραξε τις ΗΠΑ στη δεκ του 80, και που μαζί με τον Greg Norton αποτελούσαν μια απ' τις μεγαλύτερες Hardcore μπάντες της δεκ' του '80 και είχε αφετηρία τη Μινεάπολις των ΗΠΑ.
Οι τεράστιοι Hasker du, ήταν ένα απίθανο Hardcore Punk σχήμα που είχε το δικό του ιδιόρρυθμο ήχο και πραγματοποιούσε καθαρά ριφ και συγχορδίες 9ης. Για την εποχή ήταν κάτι το εντελώς πρωτοποριακό, εξάλλου από το 1979 έως το 1988 όπου και διαλύθηκε, τόλμησε για πρώτη φορά κάποιο συγκρότημα να αναπτύξει αυτού του είδους το ρυθμοηχητικό σύμπλεγμα, που να ήταν και δικό του δημιούργημα. Το σχήμα ξαναφτιάχνεται το 1991 και διέλυσε οριστικά το 1993, απ' όπου προέκυψαν οι Sugar του B.Mould και οι Nova Mob του ντράμερ και τραγουδιστή Grant Hart.
Φυσικά οι σημερινοί "χαρντκοράδες" της πλατείας και των κάποιων "πολιτικοποιημένων καταλήψεων", όχι μόνο έχουν άγνοια για το πραγματικό hardcore, των Hasker du, Minutemen, Flipper, αλλά κάποιοι τους τοποθετούν σε άλλα είδη κι όλας.



Το επόμενο σχήμα που διασκεύασε το ιδιο τραγούδι ήταν οι υπέροχοι Ιρλανδοί Therapy το 1995 με ένα διαφορετικό τρόπο.
Για αυτούς θα μιλήσουμε μια άλλη φορά, σε ένα δικό τους τραγούδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

istoschSHOP

istoschSHOP
R-HORSE Gaming Mouse FC-5215

12 χρόνια istosch data &web center...Και το ταξίδι συνεχίζεται....


https://mikisradio.blogspot.gr/

the blog powerd by istosch-data &web center