the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Η γλυκιά νοσταλγία του χτες...

Όσο και αν ποτέ δεν υπήρξαμε οπαδοί του χεβομεταλλισμού, άλλο τόσο μας γοήτευαν τα συγκροτήματα αυτού του είδους που προσέγγιζαν τη φιλοσοφία του hardocore και την πάντρευαν με τους καλύτερους ρυθμούς του N.W.O.B.H.M(new wave of british heavy metal)και αυτό το έκαναν τα συγκροτήματα που άνηκαν στο χώρο του μεταλλικού Thrash από το 1981 και τη Ν. Καλιφόρνια.
Αυτός ο χώρος είχε δυο πλευρές, η πρώτη ήταν αυτή του Καλιφορνέζικου thrash με σχήματα όπως οι Mettalica, οι Megadeth και οι Slayer και η άλλη αυτή του Δυτικογερμανικού με πιο γνωστούς τους SODOM,τους κομμουνιστές KREATOR και τους Destruction.
Φυσικά όλα αυτά τα σχήματα αποτέλεσαν ένα μουσικό κίνημα με κοινωνικό στοίχο και αθεϊστική στάση στις αρχές μέχρι τα μέσα της δεκ του '80 και ταυτόχρονα με αυτά υπήρξαν και άλλα πολύ μεγάλα σχήματα όπως οι Ν.Υορκέζοι ANTHRAX η, οι εκ του Φοίνιξ της Αριζόνα ορμώμενοι Sacred Reich. Άραγε ποιος θα ξεχάσει το εκπλητικό LP τους και το ομώνυμο τραγούδι τους με τον τίτλο Surf Nicaragua του 1988 με στοίχους που επιτείθονταν ανοικτά στους χρηματοδοτούμενους από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ "contras".
Δεν θα κάνουμε πιο μεγάλη ιστορική ανάλυση γιατί εμείς αυτά τα σχήματα τα μάθαμε στο λύκειο κάπου στα τέλη εκείνης της δεκαετίας την οποία νοσταλγούμε γιατί υπήρχε ένα όραμα, γιατί ήμασταν στο μεγάλο σχολείο της τότε πανίσχυρης ΚΝΕ και γιατί περάσαμε και με αυτές τις μπάντες ένα κομμάτι μιας εφηβείας που πέρασε νοσταλγικά και ανεπιστρεπτί
Δυστυχώς ακούγοντας σχήματα όπως το παρακάτω νοσταλγούμε μια εποχή 20 χρόνων πίσω, εποχές που οι σημερινοί 17ρηδες δυστυχώς την ζουν με πολύ χειρότερους όρους.
Η μια σύνθεση είναι από την εποχή που οι METALLICA έπαιζαν thrash και η άλλη όχι. Οι δυο αυτές συνθέσεις έχουν μια πρωτοτυπία πραγματοποιούνται με την συμβολή της συμφωνικής ορχήστρας του Σ. Φρανσίσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

istoschSHOP

istoschSHOP
R-HORSE Gaming Mouse FC-5215

12 χρόνια istosch data &web center...Και το ταξίδι συνεχίζεται....


https://mikisradio.blogspot.gr/

the blog powerd by istosch-data &web center