the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Επιτέλους Άνοιξη!!!

"Μια λατρεία απ΄το Phoenix της Arizona που ξεκίνησε το 1980 παίζοντας Hardcore ανακατεμένο με cowpunk, desertrock, alternative rock & progressive punk... Οι συγκεκριμένοι συγκαταλέγονται μέσα στα 50 αγαπημένα μας σχήματα και μερικά απ΄τα δισκογραφημένα διαμάντια τους θα τα είχαμε παραμάσχαλα ακόμα και σε πυρηνικό καταφύγιο!!!" Αυτή η ατάκα μας προέρχεται από μια εκπομπή του 1992, ήταν μεγάλο Σάββατο απόγευμα στον Κρήτη 101,5 παίζοντας τους δίσκους που θα κουβαλούσαμε ακόμα και σε πυρηνικό καταφύγιο. Μέσα σε αυτούς θα ήταν κι άλλοι κάμποσοι των Meat Puppets. Ένα από τα σχήματα που πήγαν το όλον rock n roll 300 χρόνια μπροστά και το θέμα δεν είναι αν αρέσουν η αν δεν αρέσουν στο φιλοθεάμον κοινό, αλλά: α) αν εκφράζουν στον απόλυτο, η σε ένα βαθμό την εποχή τους, β) τι βαρύτητα έχει ποιοτικά ο στίχος και ο ήχος τους κι αυτά αντανακλούν αντικειμενικές αξίες του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι(ύψος, βάθος, πλάτος κλπ αισθητικά κριτήρια του αποτελέσματος που διαχρονικά παίρνει υπόσταση χωρίς να φθείρεται στην συνεχόμενη επανάληψη) και γ) αν το αποτέλεσμα και ο φορέας του, πάνε ένα βήμα παραπάνω την ανθρωπότητα από το νηπιακό της χαρακτήρα... Τότε και μόνο τότε είναι πρωτοπορία, τα υπόλοιπα είναι, "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" Το 2019 όπως και το 2018 μας βρήκε με σχηματάρες του χτες (δεκ του 1980 και 1990, όπου και μεσουρανούσαν), να βγάζουν τέτοιας ποιότητας τραγουδιστικά και μουσικά υλικά, που τα νεότερα ενδεχομένως να μην μπορούν κι αυτό δεν είναι καλό σημάδι!!! Μια τέτοια απόπειρα ήλθε εις πέρας και ήλθε από την παρακάτω παρέα που γι αυτήν πίνουν νερό στο όνομα της εκατοντάδες άλλες από όλα τα μήκη και πλάτη του ηλεκτρικού ήχου....

  


 Αποτέλεσμα εικόνας για dream syndicate
Βραδυφλεγή συναισθήματα στην καρδιά του υποψήφιου επιχρυσωμένου εραστή, που καίγεται στο τέλος και γίνεται στάχτη στον άνεμο!!!
Το συνδικάτο του ονείρου με όρους φαρμακευτικού ηλεκτρικού παροξυσμού αναζητά τη ίαση μέσα από διάφορα φαρμακευτικά μείγματα του, που θα καταστείλουν την ερωτική προδιάθεση με τα παιχνιδίσματα φυγής στα τάστα της κιθάρας!!!
Ανέκαθεν λάτρεις του Paisley Underground, οι γράφοντες ονειρεύονται μαζί του μέσα από τις ανασκαφές τους στο μήνυμα των τραγουδιών του εν λόγω είδους που επηρέασε από το Grunge, Stoner, altROCK, Shoegaze και μαζί με το Post Punk, το Hardcore και το Disirt Punk αποτέλεσαν την πρωτοπορία για την δεκαετία του 1980, αλλάζοντας τους όρους του παιχνιδιού στο όλον rock & roll πηγαίνοντας τη μουσική και τους στίχους 300 χρόνια μπροστά.
Το γιατί είναι απλό:
α)εξέφραζαν την εποχή τους(που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και σήμερα),
β) αν βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και διαχρονικά παίρνει υπόσταση χωρίς να φθείρεται στην συνεχόμενη επανάληψη, η ακόμα περισσότερο να αναγείρει νέα αισθητικά ζητήματα,
γ) αν το αποτέλεσμα και ο φορέας του, πάνε ένα βήμα παραπάνω την ανθρωπότητα από το νηπιακό της χαρακτήρα όπως έλεγε ο γέρο Κάρολος...




WireTheIdealCopy.jpg
WIRE BY THE IDEAL COPY(1987)
Ανάμεσα στα Punk rock, post-punk, art punk, experimental rock, alternative rock και electronic pop, οι παρακάτω λονδρέζοι το 1987, ψάχουν τα ιδεατά σύρματα της μουσικής βιομηχανίας για να μεταδόσουν τα ακριβή αίτια της κατάρρευσης του σύγρχρονου καπιταλισμού ως αντίγραφα του δικού τους τραγουδιστικού λόγου!!!
Είναι οι Wire με 15 δίσκους στο ενεργητικό τους, μια τεράστια μπάντα που ακόμα και σήμερα συνεχίζει ακάθεκτη να πιπιλίζει το μετοπιαίο λοβό κάθε ανθρώπινου θυλαστικού που θεωρεί τις φοβίες υπογάστριο και φορέα κάθε επιλήψιμης δραστηριότητας.Να σημειώσουμε εδώ πέρα, ότι ο τελευταίος δίσκος τους κυκλοφόρησε την Άνοιξη του στις 31/3/2017 και είχε τον τίτλο "Silver/Lead"





Μια παρέα(οι Ben Weasel και ο John Jughead ο οποίος αποχώρησε πιο μετά), προερχόμενη από τα προάστια του Chigago του Illinois το σωτήριο έτος 1986 συναντήθηκαν και έπαιξαν τα πιο μεστό Hardcore Punk των μεσοδυτικών Πολιτειών, μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 16 ολοκληρωμένες δουλειές όπου ως session μουσικοί έχουν περάσει ονόματα όπως ο Mike Dirnt(μπασίστας των Green Day) και έχουν επηρεαστεί αναμφισβήτητα από κατακλυσμιαίο χτύπημα των Screeching Weasel, για τους οποίους γίνεται και η εν λόγω αναφορά!!! Οι Φασαριόζικες Νυφίτσες ντυμένες στα perfecto παίζουν SoCal Hardcore Punk και το 1988 στον δίσκο Boogadaboogadaboogada, σφίγγοντας τα δόντια και τραγουδώντας για τα δικαιώματα τους, για την εμετική πολιτική του Ρέηγκαν στο θέμα της Νικαράγουας(όταν τροφοδοτούσε τους αντεπαναστάτες Κόντρας), για το μίσος τους σε μπάντες όπως οι Led Zepellin, για τους έρωτες τους και την απέχθεια τους για την πάσης φύσης αστυνομία... Τεράστια μπάντα που ακόμα και σήμερα διασυνδέεται με τεράστια σχήματα όπως οι Riverdales, The Queers, Squirtgun, Common Rider, Sludgeworth, The Vindictives, Crimpshrine και οι Green Day!!!




RadioCollectiva Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

istoschSHOP

istoschSHOP
R-HORSE Gaming Mouse FC-5215

12 χρόνια istosch data &web center...Και το ταξίδι συνεχίζεται....


https://mikisradio.blogspot.gr/

the blog powerd by istosch-data &web center