Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2008

1991 Jello Biafra with No Means No song "CHEW"

Οι κάτωθι Καναδοί NMN& ο Jello Biafra συναντιώνται το 1991 για να φτιάξουν ένα δίσκο που για το χώρο του adult contemporary hardcore είναι τουλάχιστον κόσμημα.
Ακόμα και σήμερα ακούγεται σα να τον ακούει κανείς για πρώτη φορά, όχι μόνο στοιχουργικά, αλλά και μουσικά , (να σημειώσουμε εδώ πέρα, ότι συναντιώνται οι δυο μεγάλυτεροι κολοσσοί του κοινωνικοπολιτικού προβληματισμού στο χώρο του ηλεκτρικού ήχου και καταγράφουν αριστουργήματα όπως το παρακάτω.
Το νόημα(μήνυμα) του πρακάτω τραγουδιού αναδείχνει την αδιαφορία των μικραστικών στοιχείων απέναντι σε πραγματικά γεγόνότα που συναντάνε γύρω τους αλλά τους έχουν κάνει σκληρούς και αδιάφορους για του συνάνθρωπο, υιοθετώντας άκριτα και αβασάνιστα ρατσιστικά και ταξικά ιδεώδη που τους συνεπαίρνουν.
Εδώ η αδιαφορία για τους γύρω μετατρέπεται σε κτηνωδία και τα δυο μαζί πρωτοστατούν στο όλο και πιο γρήγορα, όλο και πιο καταναλωτικά...
Εδώ καταγράφεται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο μακρυά απ' τη παραγωγική διαδικασία, αλλά όχι ενάντια σε αυτή, αναδείχνεται ως συνέχεια των κοινωνικών σχέσεων και που είναι τελικά, αποτέλεσμα των σχέσεων παραγωγής.

" Πατέρες της πόλης δείτε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά σας
Όταν οι φτωχοί δεν υπάρχουν πια να λερώνουν τις γειτονιές μας"

Αυτό ήταν ένα σαρκαστικό τμήμα στοίχων του τραγουδιού "Chew" του 1991 απ' τον δίσκο
"Τhe sky is falling...and i want my mommy"Δεν υπάρχουν σχόλια:

the blog powerd by istosch-data &web center