the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Οι Γερανοί πετούν σχεδιασμένα...


Εκτός από αποδημητικοί αερομεταφορείς των χελιδονιών, οι γερανοί, είναι και μια ηλεκτροακουστική μπάντα που ξεκινούν απ' το Πόρτσμουθ και βρίσκονται παντού μέσω της υγρής και αέρινης μουσικής που ντύνει τη βρεφική φωνή της Alison Shaw και τους στοίχους του Jim Shaw στα τραγούδια τους.
Η μουσική των Cranes είναι σα τρεχούμενο νερό, βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο cold wave των Cocteau Twins, τις νεο-ρομαντικ μουσικές ανταύγειες των This Mortal Coil και τις φευγαλέες ηλεκτρικές πινελιές των Echo & the BUNNYMEN, αναδείχνοντας τη βασανιστική ασυμφωνία ανάμεσα στο υποκειμενικό ιδανικό και την ατομική αντίληψη για το ωραίο, απέναντι στην σκληρή κοινωνική πραγματικότητα του καπιταλισμού, με αποτέλεσμα να αναπαράγουν υπέροχα τραγούδια που όμως σπέρνουν την μελαγχολία.
Οι Cranes δημιουργήθηκαν το 1989 και συνεχίζουν να βγάζουν υλικά με τελευταίο αυτό που για τίτλο φέρει το ίδιο τους το όνομα, το οποίο κυκλοφόρησε το 2008, συνεχίζοντας μουσικά να διαπερνούν απ' τις ίδιες μουσικές πλευρές και στιχουργικά να αναπτύσσουν "μεταφυσικά"(αντί-διαλεκτικά δηλαδή) σχήματα που κινούνται σε αντιεπιστημονικής φύσης μαθηματικά μοντέλα που μπορούν να βρεθούν στη φύση(fractals);
Τραγουδούν για το χωρο
χρόνο και τις πύλες που τον καταργούν, για την ιστορία της φύσης που θεωρούν πως είναι κυκλική και όσο και αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά πάντα είμαστε ένα βήμα πριν την επανάληψη.
Αντιδραστικές θεωρήσεις με μπόλικο υποκειμενικό ιδεαλισμό; Ναι, δεν θα διαφωνήσουμε καθόλου. Ναί είναι έτσι ακριβώς, ωστόσο δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι η γενιά που μεγάλωσε στη Βρετανία στις δεκ του '80 και του '90, θεωρητικά μπολιάστηκε σε αυτού του τύπου τις κατευθυνόμενες (απ' τη μουσική βιομηχανία και τον εξελιγμένο κοσμοπολιτισμό της) θεωρητικές επιδράσεις και φυσικά το όλο κλίμα που επίσης διαμορφώνονταν και με τη βοήθεια των συνθηκών της εποχής.

Ράδιο Κολλεκτίβα


SONG: SLIDE


SONG:EVERYWHERE



SONG:INESCAPABLE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

istoschSHOP

istoschSHOP
R-HORSE Gaming Mouse FC-5215

12 χρόνια istosch data &web center...Και το ταξίδι συνεχίζεται....


https://mikisradio.blogspot.gr/

the blog powerd by istosch-data &web center